top of page
shutterstock_546924964.jpg

מאמרים

דודי חשמל: שווי ערך לדודי שמש

רבים הם המתלבטים האם להתקין בבית שלהם דוד חשמלי או לחילופין דוד שמש – באם קניתם דירה חדשה, אין לכם מקום להתלבטות, החוק קובע התקנה של דוד שמש חשמלי בדירה חדשה ודוד זה כולל כמעט תמיד מחמם חשמלי בתוכו. רק כאשר עוברות מספר שנים ודוד השמש מתקלקל, מגיע זמן להתלבטות בין השניים.

 

התשובה להחלפה בין שני הדודים אינה כה פשוטה והיא תלויה למעשה במספר אלמנטים, כאשר העיקריים שבהם הם מספר המשתמשים במים חמים ומה הם הרגלי השימוש שלהם, והאם יש מקום להתקנת דוד חשמלי בדירה שלכם. ניתן לשים דוד חשמל במקום הישן של דוד השמש ורק לבטל את הקולטים וכך חוסכים בהתקנה ובהעברת הצנרת.

 

לא בכל בית יש מקום לשים דוד חשמל, במיוחד לא בדירות שבמקור שלהן הן נבנו עם דוד שמש שהוא חיצוני. צריך לקחת שני אלמנטים חשובים במיקומו של דוד חשמל בחשבון:

כדאי שהדוד יהיה מותקן במאונך ולא במאוזן – הנצילות של דוד החשמל במאונך הרבה יותר טובה, והמים שבו נשמרים יותר זמן.

המרחק שלו מהברזים צריך להיות קטן ביותר, כדי למנוע בזבוז חשמל ומים מיותרים.

 

איזה נפח של דוד מומלץ לבחור?

 

אפשר להשיג נפחים של דודי חימום בנפחים של 50 עד 200 ליטר, ובוחרים בנפח אשר מתאים לכם לפי מספר הדיירים והרגלי השימוש שלהם ולפי מקום אפשרי להתקנה. אם אתם מתגוררים לבדכם בבית, דוד חימום בנפח של 50 ליטר צריך בהחלט להספיק לכם. אם אתם זוג שמתגורר בדירה, מפח של 80 ליטר בהחלט יכול להספיק לכם. וכך תעלו את נפח הדוד לפי מספר המתגוררים בדירה.

 

באיזה יצרן מומלץ לכם לבחור?

החוק הישראלי מחייב שדודי השמש ייוצרו לפי דרישות התקן, אך כמו בכל תחום – קיימים הבדלים בין היצרנים מבחינת שנות האחריות שאתם מקבלים, האיכות של החומרים, יעילות הפעולה והטיב של ההתקנה. דודי שמש גדולים יותר ואיכותיים יותר – הם גם מהיקרים יותר ופה נכנס השיקול הכספי. אבל דוד שמש מתפקד בסביבות חמש עשרה שנה אם שומרים עליו טוב, ולכן כדאי להתאמץ קצת יותר ולהשקיע במוצר איכותי שישרת אתכם שנים ארוכות.

bottom of page